BASIN AÇIKLAMASI – 12 Ekim 2015

HSYK seçimlerinin ardından tam 1 yılı geride bırakmış olduğumuz bugün; iç ve dış şer odaklarının ittifak halinde milli birlik ve beraberliğimizi hedef aldığı bu hassas dönemle ilgili düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak zorunluluğu doğmuştur.

10.10.2015 Cumartesi günü Başkent Ankara’da gerçekleşen Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör saldırısı nedeniyle yaşanan acıyı ve tarifsiz üzüntüyü yüreğimizde hissediyor; terörü ve teröre destek verenleri Yargıda Birlik Derneği olarak şiddetle lanetliyoruz.

Biz ilhamını ve irfanını Mevlana’dan, Yunus Emre’den ve Hacı Bektaşı Veli’den alan büyük bir milletiz. Türkiye’mizin gücü tam buradadır; bizi biz yapan bu sıkı bağdır; bu zengin renklerin ebedi ahengidir. Bu güçlü çatının temelinde; sevgiyle, saygıyla, samimiyetle kalplerimizi birbirimize açmak, diyalog içinde olmak, irtibat kapılarını sonuna kadar açık tutmak istek ve iradesi vardır.

Büyük milletimiz bilmelidir ki; hiçbir mensubiyete tabi olmadan hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, Cumhuriyet değerlerine sahip tarafsız ve bağımsız hakim ve Cumhuriyet savcıları olarak terörle mücadele hususunda bütün gücümüzle üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Bu nedenle her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmaya, yargıyı ele geçirmek isteyen ve isteyebilecek tüm güç odaklarına, yargı karşısında hesap vermekten kurtulacaklarına inanan ya da inandırılmış taşeronlara karşı mücadele azmi ve kararlılığındayız. Asil milletimizin vicdanındaki adalet duygusunu tatmin tek hedefimizdir. Bu mücadele bir güç yarışı değil; ülkemize ve milletimize yapacağımız en büyük hizmettir.

Ülkemizde hukuk her zaman var olacak, adalet ve vicdan hep yaşayacaktır. Yargıyı yıpratmaya yönelik  algı operasyonları ve saldırılar, bizi asla yıldıramayacak, yolumuzdan döndüremeyecektir. Terör örgütlerini ve ülkeye sızmış çeteleri maşa olarak kullanarak iç ve dış siyasetle veya toplumsal hareketlerle Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sadece hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması amacıyla Yargıda Birlik Derneği çatısı altında toplanan yargı mensupları olarak; menfur saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyor; aziz milletimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarını tek vücut ve tek ses olarak terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimize sabırla yardımcı olmaya ve yargı mensuplarımıza güvenmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ – 12.10.2015