BASIN AÇIKLAMASI – 28 Kasım 2015

BASIN AÇIKLAMASI

28 Kasım 2015 Cumartesi günü Diyarbakır’da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda polis memurlarımız Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’un şehit olduğunu, çatışmalar sırasında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiğini, olay yerine inceleme yapmaya giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Ramazan Solmaz başkanlığındaki adli heyete saldırı gerçekleştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu saldırılar Yargıda Birlik Derneği ailesi olarak bizleri derinden üzmüştür. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Son zamanlarda tekrar eden terör olayları ülkemizde birliği ve dayanışmayı bozmamalı tam aksine güçlendirmelidir. Ülkemizde her kesimin, tüm meslek birlikleri ve kurumların bunun sağlanması için canla başla çalışmasına ihtiyaç vardır. Teröre karşı verilecek en büyük mesaj terörün karşısında birlik olmaktır.

Terörün dini, dili, ırkı yoktur. Terörün amacı; can yakmak, korku, endişe, kaygı, güvensizlik hissi yaratarak nefret, kızgınlık ve öfke haliyle toplumun dengelerini bozmaktır. Hayatı normal akışından çıkartıp moralleri bozuk, birbirine ve geleceğine güveni sarsılan insanlar oluşturmak, birbirinden ayrıştırmaktır.

Terörle mücadele ise zordur. Zira terör acımasızdır, kuralsızdır; bu yüzden kaybetmeye mahkum olan da terördür, zarar verir ama hiçbir zaman kazanamaz. Çünkü iradesi kendinde değildir; dışarıdan güdümlüdür. Amaç birlik, beraberliğe zarar vermek, büyüme ve ilerlemeyi durdurmaya çalışmaktır.

Asil Türk Milleti, binlerce yıllık tarihi boyunca daima birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmuş, tüm tehdit ve saldırılara karşı hep dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Ulusumuzu güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran, bu birlik ve beraberlik ruhudur. Ülkemiz üzerindeki emellerini tarihin hiçbir döneminde gerçekleştiremeyen güçler, vatandaşlarımız arasında yapay ayrılıklar oluşturarak huzur ve mutluluğumuzu bozmaya çalışmaktadır. Ancak biliyoruz ki; bu kez de, terörden umut besleyenler milletimizin güçlü sağduyusu ve birlikte yaşama isteği karşısında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır.

Yaşanan olaylardan da görüldüğü üzere terörün belli bir hedefi yoktur; sığ ve kör inancı dışındaki herkesi karşısına alır. Terörün karşısında olanlar bu inancı yok etmek yönündeki azim ve gayretlerini birlik ve beraberlik ruhu üzerine inşa etmek zorundadır. Bizleri birlikteliğe sevk edecek tecrübemiz vardır. Hakim, savcı ve avukatlar, birlikteliğin sağlanmasında ayrı sorumluluklar üstlenmeli ve inisiyatif almalıdır.

Birlik diyoruz; çünkü geleceğe birlikte yürüyoruz. Binlerce yıllık birlikteliğimiz, milli ve manevi nasihatimizdir bizim. Şimdi birbirimize sarılıp kenetlenmeli, acılarımızı paylaşmalı, hedeflerimize ulaşmak için çalışmalı, kendimizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmalıyız. Birlik beraberliğimizin, kardeşliğimizin sınandığı bu zor günlerde biliyoruz ki acılarımızın son bulması adına teröre karşı da biriz ve beraberiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimize sağduyu çağrısında bulunuyor, terörün değil ayrımcılığın bizi böleceğini hatırlatmak istiyoruz. Kardeşliğe, dostluğa olan inancımızı yitirmemeliyiz, lanetlediğimiz terör olmalı; dil, din, ırk, mezhep değil. İnsanların ölmesi, insanlığın ölmesi demektir ve terör yüzünden kaybettiğimiz her şehidimiz, her masum insanımız için duyduğumuz acı, tuttuğumuz yas aynı ölçüdedir.

Bu cümleden olarak gözyaşı ve acının dineceği, cennet vatanımızda barış ve huzurun daim olacağı aydınlık günlerin inşasının temelinde hukuk yer almalıdır. Zira her türlü fırtınanın dineceği tek liman hukuktur. Yeniden ve Daima Hukukun Üstünlüğü idealinde Birlik olan hâkim ve savcılar bu anlayış ve inanç içerisinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında ve adına hüküm kurdukları milletinin hizmetindedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ